Ecochange Förmånscykel – vår erfarenhet Er trygghet

Förmånscykel är så mycket mer än en leverans av cyklar och tillbehör. Att erbjuda ett stort antal anställda en populär förmån som attraherar och intresserar, med fel samarbetspartner kan det tyvärr innebära extrajobb. Det finns vissa strategiska och praktiska delar som är viktiga att tänka igenom inför erbjudandet. Delar som man måste ha genomfört många förmånscykelprojekt för att känna till och därmed ha en fungerande lösning på.

Vi har arbetat med förmånsprodukter länge och vet vad som funkar. Vi ser till att ni som arbetsgivare slipper den jobbiga biten och kan njuta av en nöjdare och friskare personal.

Läs mer +

Visa mindre -

Över 20 års erfarenhet

Ecochange hjälper er genom hela processen. Med en tydlig och beprövad lösning – tack vare över 20 års erfarenhet och över 60 000 levererade förmånscyklar och 30 000 förmånsdatorer. Vår lösning är anpassad för offentlig sektor och stora arbetsgivare. Vi finns där hela vägen utan överraskningar. Så att ni kan njuta av alla fördelar med ökad cykling och nöjda medarbetare.

Vår erfarenhet är er trygghet

Vi har unik kunskap, det var vi som uppfann och lanserade förmånscykeln som koncept 2015, ett koncept som idag är implementerat, driftsatt och används av mer än 65 stora och offentliga kunder, varav många är bland Sveriges största offentliga arbetsgivare. Väljer ni oss som partner i projektet vet ni att ni får en lösning som håller hela vägen. Ecochange har utvecklat ett system för att minimera det administrativa arbetet och eliminera den ekonomiska risken. Våra samarbetspartners är bland de största cykeltillverkarna i världen och vi har tillsammans levererat flest förmånscyklar i Sverige.

Över 600 leveransprojekt av Förmånscykel

Sedan starten har vi tillsammans med våra kunder genomfört över 600 leveransprojekt av förmånscyklar och hanterat tiotusentals administrativa ärenden åt våra kunder. Vår erfarenhet är er trygghet!

För oss på Ecochange är det viktigt att du som kund känner trygghet med det avtal vi tecknar, vi är en av få leverantörer som har den ekonomiska uthålligheten som krävs för att kunna både leverera stora mängder cyklar och garantera ekonomisk trygghet under hela avtalstiden.
Cykelbranschen förändras och under ett par år har efterfrågan varit större än tillgången, flera stora aktörer har under kort tid gått i konkurs – det är tyvärr en risk och potentiell kostnad för er som kund. Samtidigt så är det många som vill kunna erbjuda förmånscyklar, utan att kanske ha den långsiktiga ekonomin, eller förståelsen för alla kostnader som kan dyka upp under långa avtal.
Leverantören är den som står för all administration, tar tillbaka cyklar när medarbetare slutar, garanterar tre års garanti på förmånscyklarna.
Händer det något med leverantören så får ni som arbetsgivare ta över allt detta ansvar, oavsett om det är netto eller bruttolöneavdrag.
Hos Ecochange har vi skapat ett system och en långsiktighet som innebär en trygghet för de arbetsgivare vi samarbetar med.

Vi är trippel A-ratade och omsätter över 250 miljoner kronor (enbart på förmånscyklar). Vi är glada för det stora kundintresset och en fortsatt kraftig tillväxt med förmånscykel och ser 2022 en omsättning långt över 350 miljoner kronor.

Ecochange är det hållbara valet!

Ecochange är ett väletablerat bolag, vi har en stabil ekonomi vi sköter all administration in-house.  Väljer ni oss får ni trygghet, erfarenhet och en långsiktig samarbetspartner – hela vägen.

Sist men inte minst – vi har i jämförelse med andra aktörer och leveranser bevisligen flest valda cyklar per projekt. Medarbetarna hos våra kunder uppskattar vår prisbild, sättet att erbjuda cyklarna och den unika tryggheten i upplägget. I slutändan är det alltid medarbetaren som avgör om de finner erbjudandet attraktivt och om ni jämför med andra, fråga hur stor andel som faktiskt valt en förmånscykel. Väljer ni Ecochange så väljer i normalfallet upp emot 30 procent av medarbetarna en cykel.

Kontakta oss idag

Intresserad av jobb eller vill du veta mer om hur vi jobbar. Skicka in ett CV eller fråga oss om det du är nyfiken på. Ecochange är ett expansivt företag som primärt erbjuder förmånsprodukter till större arbetsgivare. Våra kunder finns både inom privat sektor och offentlig.  Vi ser fram emot att höra av dig!

Kontakta oss