Ecochangeing – att nå en förändring genom att våga tänka nytt

Att öka antalet som cyklar är bra och viktigt, det håller nog de flesta med om. Men problemet var att det inte funnits en lösning som varit tillräckligt attraktiv, förmånlig eller lockande tidigare. Vare sig för arbetsgivare eller medarbetare.

Utfallen i projekt där man tydligt har mätt hur mycket cyklar det sålts eller faktiskt de anställda nappat på visar att ambitionen kontra arbetsinsatsen inte står i proportion. Där kommer till exempel Ecochanges förmånscykel in i bilden – vår lösning är ett bevisat fungerande verktyg som ger både nöjda medarbetare och framförallt snabbt fler som cyklar.

Statistik från ett par av våra kommuner som har över 2 000 Förmånscyklar

 • 71 % av de som valt en förmånscykel använder den för arbetspendling
 • 81 % hade inte tänkt att välja en cykel alls innan frågan kom
 • 41 % känner att Förmånscykel förändrat deras resande och känner redan effekt på hälsan
 • 70 % av de anställda kvinnorna väljer förmånscykel

Detta är fantastiska siffror som visar på några av fördelarna med att erbjuda sina anställda cyklar. Bortom enkätsvar kan vi hitta massor av forskning på hur mycket friskare anställda som cyklar blir och vad det gör med sjukfrånvaron. Redan några kilometers cykelpendling har mätbara positiva effekter. För oss är det extra glädjande att våra förmånscyklar når fram till så många som inte hade funderat på att välja en cykel innan vårat erbjudande, tillsammans med våra kunder arbetar vi mot ett ökat hållbart resande.

Kontakta oss idag

Intresserad av jobb eller vill du veta mer om hur vi jobbar. Skicka in ett CV eller fråga oss om det du är nyfiken på. Ecochange är ett expansivt företag som primärt erbjuder förmånsprodukter till större arbetsgivare. Våra kunder finns både inom privat sektor och offentlig.  Vi ser fram emot att höra av dig!

Kontakta oss

Bruttolöneavdrag har många fördelar, samtliga aktörer inom personalförmåner på marknaden föredrar bruttolöneavdrag när det är möjligt.

Varför är det så – förutom tryggheten, enkelheten och att det blir förmånligt?

 • Ni som arbetsgivare har kontroll över avtalet
 • Där förmånsvärdet är attraktivt (som på t.ex. Förmånscykel), så är bruttolöneavdrag mest förmånligt i jämförelse med till exempel nettolöneavdrag
 • Förmåner som är till för hälsa, kompetens och miljö – blir möjliga att behålla vid långtidssjukdom
 • När den anställde blir föräldraledig kan ni som arbetsgivare låta dem behålla förmånen
 • Med rätt administrativ support, blir belastningen för er som arbetsgivare minimal
 • Som arbetsgivare hyr ni bara så många cyklar som medarbetarna önskar
 • Ni behöver inte tänka på någon avskrivning, efter hyresperioden så erbjuds medarbetaren att köpa loss cykeln till dåvarande marknadsvärde, eller lämna tillbaka den utan kostnad. Ni som arbetsgivare tar inget ansvar för det ena eller andra. Tryggt, smidigt och enkelt

Allt är inte bara pengar – men visst känns det skönt när erbjudandet både är bättre ekonomiskt och och ekologiskt hållbart? De anställda uppskattar sin arbetsgivare och vill själva vara med på resan. Erbjud Ecochangeing – och dina anställda kommer uppfatta er som en modernare arbetsgivare.