Ecochange Förmånscykel – vår erfarenhet Din trygghet

Förmånscykel är så mycket mer än en leverans av cyklar och tillbehör. Att erbjuda ett stort antal anställda en populär förmån som attraherar och intresserar, kan medföra en administrativ belastning och viss ekonomisk risk. Det finns vissa strategiska och praktiska delar som är viktiga att tänka igenom inför erbjudandet. Delar som man måste ha genomfört många förmånscykelprojekt för att känna till och därmed ha en fungerande lösning på.

Fråga en löneadministatör eller HR-chef som arbetade med erbjudandet Hem-PC (1998 – 2006) vad de känner inför en löneväxling med bruttolöneavdrag? Om de har erfarenhet av något som i många fall inte var genomtänkt hela vägen? Med nytt koncept och ibland oerfarna leverantörer? En treårig lösning som inte hade en tydlig och smidig administrativt process – där ansvaret landade helt i knäet på er som arbetsgivare?

Ecochange hjälper er i hela den processen. Med en tydlig och beprövad lösning, tack vare tiotusentals levererade cyklar – helt anpassad för offentlig sektor kan ni förvänta er stöd hela vägen utan överraskningar. Så kan ni enbart fokusera på alla fördelar med ökad cykling.

Vi har unik kunskap kring detta, det var vi som uppfann och lanserade konceptet 2015 och som idag är implementerat, driftsatt och används av mer än 30 offentliga kunder, varav många är bland Sveriges största offentliga arbetsgivare. Väljer ni oss som partner i projektet vet ni att ni får en lösning som håller – hela vägen.

– Våren 2015   – Ecochange uppfinner och lanserar förmånscykel
– Hösten 2015 – Flera kommuner har redan lanserat förmånscykel med mycket lyckat resultat
– Hösten 2016 – Över 100 000 medarbetare har tagit det av förmånen
– Hösten 2017 – Över 20 000 förmånscyklar har levererats sedan starten

Sedan starten har vi tillsammans med våra kunder genomfört över 100 leveransprojekt av just Förmånscykel och hanterat tusentals administrativa ärenden åt våra kundernas löneavdelningar. Den erfarenheten har ni med från start – innan ert första projekt initieras.

 

“Självklart blir det lite mer arbete inför den första beställningsperioden när förmånen ska introduceras och marknadsföras internt. När det jobbet är gjort flyter allt på väldigt smidigt och vi behöver inte lägga mycket tid alls på administration i projektet. Undantaget den löpande löneadministrationen som hela tiden finns där. Många frågor och funderingar har vi även kunnat bollat vidare till Ecochange”.

Olle Gustafsson, projektledare Jönköpings kommun – nästan 2 500 levererade förmånscyklar