Ecochange Förmånscykel – vår erfarenhet Din trygghet

Förmånscykel är så mycket mer än en leverans av cyklar och tillbehör. Att erbjuda ett stort antal anställda en populär förmån som attraherar och intresserar, kan medföra en administrativ belastning och viss ekonomisk risk. Det finns vissa strategiska och praktiska delar som är viktiga att tänka igenom inför erbjudandet. Delar som man måste ha genomfört många förmånscykelprojekt för att känna till och därmed ha en fungerande lösning på.

Fråga en löneadministatör eller HR-chef som arbetade med erbjudandet Hem-PC (1998 – 2006) vad de känner inför en löneväxling med bruttolöneavdrag? Om de har erfarenhet av något som i många fall inte var genomtänkt hela vägen? Med nytt koncept och ibland oerfarna leverantörer? En treårig lösning som inte hade en tydlig och smidig administrativt process – där ansvaret landade helt i knäet på er som arbetsgivare?

Ecochange hjälper er i hela den processen. Med en tydlig och beprövad lösning – tack vare över 20 års erfarenhet och över 35 000 levererade Förmånscyklar och 30 000 Förmånsdatorer – helt anpassad för offentlig sektor och stora arbetsgivare, kan ni förvänta er stöd hela vägen utan överraskningar. Så att ni enbart behöver fokusera på alla fördelar med ökad cykling.

Vi har unik kunskap kring detta, det var vi som uppfann och lanserade Förmånscykel som konceptet 2015 och som idag är implementerat, driftsatt och används av mer än 50 stora och offentliga kunder, varav många är bland Sveriges största offentliga arbetsgivare. Väljer ni oss som partner i projektet vet ni att ni får en lösning som håller – hela vägen.

– Våren 2015  – Ecochange uppfinner och lanserar förmånscykel
– Hösten 2015 – Flera kommuner har redan lanserat förmånscykel med mycket lyckat resultat
– Hösten 2016 – Över 100 000 medarbetare har tagit det av förmånen
– Hösten 2017 – Över 20 000 förmånscyklar har levererats sedan starten
– Våren 2018 – Över 40 kommuner, regioner och myndigheter samarbetar med Ecochange
– Våren 2018 – Ecochange genomför 6e leveransomgången förmånscyklar till våra första kunder. En del har nått över 30 % cyklar bland personalen.
– Sommaren 2018 – Vi genomför och hanterar avtal som löper ut efter tre år. Det sker enligt marknadsvärde och Ecochange hanterar allt.
– Hösten 2018 – Ecochange har 14 medarbetare som hjälper kunder och medarbetare från Skåne upp till Norrland.
– Våren 2019 – Över 35 000 levererade förmånscyklar.

Sedan starten har vi tillsammans med våra kunder genomfört över 250 leveransprojekt av just Förmånscykel och hanterat tusentals administrativa ärenden åt våra kundernas löneavdelningar. Den erfarenheten har ni med från start – innan ert första projekt initieras.

 

“Självklart blir det lite mer arbete inför den första beställningsperioden när förmånen ska introduceras och marknadsföras internt. När det jobbet är gjort flyter allt på väldigt smidigt och vi behöver inte lägga mycket tid alls på administration i projektet. Undantaget den löpande löneadministrationen som hela tiden finns där. Många frågor och funderingar har vi även kunnat bollat vidare till Ecochange”.

Olle Gustafsson, projektledare Jönköpings kommun – över 3 300 levererade förmånscyklar